RENE GUILLOT

“Ik ben sinds een aantal jaren bevriend met de familie Berghorst en ik ben beeldend kunstenaar in de ruimste zin van het woord. Ik heb wel vaker het idee geopperd om samen iets te ondernemen. Berghorst is een prachtig familiebedrijf waar hard werken centraal staat. Daarnaast heb ik de familie leren kennen als echte levensgenieters. Door de jaren heen heb ik vaak aangegeven graag een keer een etiket te ontwerpen.

Nadat iedereen tevreden was over de smaak werd ik gebriefd onder het genot van een heerlijke Ginever tonic. Inspiratie voldoende om aan de slag te gaan. Het ontwerp symboliseert het ontstaan van deze Spiced Ginever waarin “the best of two worlds” samen zijn gebracht.

Een perfecte balans tussen smaak, kleur en stijl.”

rene guillot

HAN TIMMERIJE

“Mijn hart in ziel zitten in deze prachtige Ginever. Dagenlang heb ik geproefd, op zoek naar de juiste balans. Het eindresultaat mag er dan ook zijn. Berghorst Spiced Ginever is gedistilleerd op basis van jenever met elf natuurlijke ingrediënten waarvan het hoofdbestanddeel de jeneverbes is.

Sinaasappel, gember en citroen zorgen voor frisheid; gember, kardemom en piment geven body en hop en lavendel zorgen voor de floraliteit. De elf ingrediënten staan voor mij voor elf jaren ervaring als distillateur; een bekroning op mijn werk. Ik ben er enorm trots op! Zowel op het product als op het ontwerp.

The best of two Worlds!

Han Timmerije
Distillateur Berghorst Distilleerderij

hantimmerije

BERGHORST DISTILLEERDERIJ

Berghorst spiced Ginever de Nederlandse stijl Gin!

Geïnspireerd door de traditie en hedendaagse trends.
Een Fransman heeft zijn cognac en een Rus zijn wodka. En wij Nederlanders jenever! Al meer dan 500 jaar.
Gin stamt af van jenever. Beide benamingen stammen van het woord ‘juniper’ beter bekend als jeneverbes. De jeneverbes is het voornaamste ingrediënt van gin en jenever.
Gin is de Engelse versie van onze Nederlandse jenever.

Geinspireerd door het verleden en hedendaagse trends introduceren wij spiced Ginever.
Deze Ginever is gedistilleerd op basis van Jenever met elf natuurlijke kruiden, specerijen en vruchten.
Zij geven deze hem zijn eigentijdse smaak.

Berghorst Spiced Ginever past perfect in de hedendaagse cocktails en geeft heeft een voortreffelijke smaak sensatie!

The best of two worlds!

HOE ONTSTAAT DIE SMAAK?

DE OORSPRONG VAN GIN TONIC

 

De oorsprong van Gin gaat helemaal terug naar de achttiende eeuw!

Een Fransman heeft zijn cognac en een Rus zijn wodka. En wij Nederlanders jenever! Al meer dan 500 jaar.
Gin stamt af van jenever. Beide benamingen stammen van het woord ‘juniper’ beter bekend als jeneverbes. De jeneverbes is het voornaamste ingrediënt van gin en jenever.
Gin is de Engelse versie van onze Nederlandse jenever.

 

in de achttiende eeuw! werd jenever, het Hollandse drankje, door soldaten gedronken om extra moed te krijgen! Engelse soldaten noemden dit Dutch Courage en namen de drank mee terug naar huis. Daar raakte het land geleidelijk verslingerd aan zijn eigen versie van jenever, dat ze daar gin noemden. Het enige dat nu nog herinnert aan de Nederlandse voorloper is de jeneverbes. In tonic zit de stof kinine, welke een bewezen antistof is voor malaria. De Britse officieren in de tropen verzachtten de bittere smaak van de kinine met een mengsel van water, suiker, limoen en gin. En zo was de eerste Gin-Tonic een feit!

BERGHORST

GINEVER TONIC KOMKOMMER

• 60 ml Berghorst Spiced Ginever
• Vul het glas met ijs
• 100-120 ml tonic 2 à 3 Komkommer slierten (optie voeg 2 mint blaadjes toe)

lees meer

BERGHORST

BASIS GINEVER COCKTAIL

• 60 ml Berghorst Spiced Ginever
• Vul het glas met ijs
• 100-120 ml tonic
• Eventuele garnering (denk bijvoorbeeld aan: komkommer, framboos, gember, sinaasappel, limoen, bessen een mint blaadje of een combinatie)

lees meer